Amitől szebb lehetne a világ

Az idei kiemelt téma: „Van egy álmom” (Martin Luther King, 1963) – Amitől szebb lehetne a világ. Emellett bármilyen szabadon választott témát feldolgozhatnak a pályázók, tetszőleges műfajban, legfeljebb tíz perc terjedelemben.

 

A filmek beadási határideje: 2014. május 5.

 

A pályázóknak szakmai napot, filmes műhelymunkát és konzultációt szerveznek Budapesten, a Piarista Gimnáziumban, március 22-én, szombaton 10 és 16 óra között.

 

Az előzsűri szakmai és tartalmi szempontok figyelembe- vételével választja ki a döntőbe kerülő és a szemlén vetítendő alkotásokat. A beküldött filmek alkotóit május 24-ig e-mailben értesítik az elő¬zsűri döntéséről.


A szemle ünnepélyes, nyilvános bemutatója május 31-én, szombaton délelőtt 10 órakor lesz a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola Auditorium Maximum Termében (Budapest V., Piarista köz 1.). A vetítés után a zsűri értékelés keretében kiválasztja a legjobb alkotásokat, kihirdeti a kategóriák győzteseit, és átadja a díjakat, melyek az iskolai filmkészítést segítő videofelszerelésekből állnak. Három kategóriában összesen ötszázezer forint értékben osztanak ki videokamerát, statívot és más eszközöket.

 

További részletek, valamint a korábbi filmszemlék anyagai, filmjei megtalálhatók a szemle weboldalán: www.okudiakfilm.hu. Itt tölthető le a részletes pályázati kiírás és a nevezési lap is. Az oldalon filmes oktatási anyagok is segítik az alkotó diákok szakmai munkáját.

 

A filmszemlével kapcsolatos bármilyen jellegű kérdéssel a szemle főszervezőjéhez, Wettstein József piarista tanárhoz lehet fordulni: wettstein.jozsef@gmail.com.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .