Amatőr filmesek, figyelem!

A szervezők olyan alkotásokat várnak, amelyek a nevezési feltételeknek megfelelően alkalmasak arra, hogy képeken keresztül teremtsenek párbeszédet különböző nézőpontok között. Az elmúlt években számos magyar pályamű mellett határon túli alkotások is érkeztek többek között Szlovákia, Románia, Olaszország, Görögország, Spanyolország, Németország, Finnország, Izrael, valamint az Egyesült Államok területéről.

Az akadémia kísérleti film, kisjátékfilm, illetve dokumentumfilm kategóriában várja október 11-éig az alkotásokat, amelyeket ezúttal a Dér András, Dyga Zsombor és Lázár Kovács Ákos alkotta szakmai zsűri bírál el. Idén Gerard Thomas Straub amerikai producer, rendező és író lesz a bizottság élén.


Az elmúlt években is kiváló filmes szaktekintélyeket sikerült megnyerni zsűrielnöknek; a szemle rangját többek között olyan személyiségek emelték, mint Krzysztof Zanussi, Pupi Avati; Jerzy Stuhr színész-rendező; Jaczek Petriczky, Krzysztof Kieślowski egykori operatőre; Francesco Casetti filmesztéta és Jim McDonnell, aki a Kommunikáció Katolikus Világszövetsége, a SIGNIS képviseletében érkezett Budapestre. De zsűrizett már a szemlén Buglya Sándor, Hajdu Szabolcs, Pálfi György, Bereményi Géza filmrendező, Nagy András operatőr és Gelencsér Gábor esztéta is.

A fotópályázatra beküldött munkákat elismert magyar fotóművészek, Haris László és Móser Zoltán bírálják el, akik a szemle idején – csakúgy, mint a filmesek – nyilvános értékelésen osztják meg tapasztalataikat a fiatal alkotókkal.

A szervezők minden filmkedvelőt buzdítanak az alkotásra. A hagyományoknak megfelelően a filmszemlének és a kapcsolódó fotókiállításnak november 15-én és 16-án az Uránia Nemzeti Filmszínház ad otthont.

A részvétel feltételeivel kapcsolatban a film@faludiakademia.hu e-mail címen, a szemle részleteiről pedig a www.faludiakademia. hu honlapon kaphatnak bővebb tájékoztatást az érdeklődők.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .