Áldással indultak útjukra a debreceni virágkocsik

Immár hagyománynak tekinthető, hogy augusztus 15-én, a Katolikus Egyház legnagyobb Mária-ünnepén Esztergomban megáldják a virágkarnevál két kocsiját. A református Debrecen és a katolikus Esztergom találkozása ezen a napon a magyarság összetartozását jelképezi.
A cívisváros küldöttsége Debrecen tortájával köszöntötte Erdő Pétert. A szentmise után az ünnep a bazilika melletti téren folytatódott a virágkocsik megáldásával. A kocsikat elkísérte Komolay Szabolcs, Debrecen alpolgármestere is, aki elmondta, az alkalom jelképes kézfogás két olyan város között, melyek kiemelkedő jelentőségűek a keresztény kultúra szempontjából.
Egyik megáldott kocsi ezúttal is a Szent Koronát ábrázoló virágkompozíció volt. A másik pedig, a napba öltözött asszony és a sárkány harcát ábrázoló alkotás Debrecen és Esztergom közös kocsijaként vonul majd a virágkarneváli menetben augusztus 20-án. Utóbbi mű Romanek Etelka, Esztergom polgármestere szerint azt üzeni, hogy a jónak le kell győznie a rosszat.

Forrás és fotó: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .