Aktív hitélet Kelenföldön

Szeptember 29-ére, szombatra kerékpártúrát szervezünk. Az ilyen túrákra általában főként kisgyermekes családjaink jönnek el. Az elváltak számára beszélgetésekre, gyógyulásra kínálunk lehetőséget. Katekéziseinken a húszas-harmincas éveikben járók vesznek részt. Bibliakörünket általában az ötven év körüliek látogatják. Ezen alkalmakon közel félszázan vagyunk. Csütörtökönként pedig szentségimádást tartunk.


A plébánia tagjainak a gyász feldolgozásában is igyekszünk segíteni: október 15-én, november 19-én és december 17-én hat órakor imacsoporttal várjuk őket.
Közösségi életünk virágzásának egyik oka az imaháttér. Lak Gábor káplán nagyszerűen koordinálja ifjúsággal, családdal kapcsolatos programjainkat. Van két állandó diakónusunk is: az egyikük Börcsök Árpád, a másikuk a gyászcsoportokat feleségével, Treer Máriával már évek óta vezető Kovács Ferenc. Kezdeményezésükre abortuszon átesettek is részt vehetnek lelkigyakorlatos programon. És én is igyekszem minden tőlem telhetőt megtenni.

Pozitívumokat említettem eddig, most egy pici negatívumot is fogok. Hittanóráink is vannak, de csekély létszámúak, sokszor tíz fő alattiak, de akadnak azért húsz fő felettiek is, ilyen például az óvódáskorúaké. De nem adjuk föl. A lehetőséget annak a néhány embernek is meg akarjuk adni. A felnőttkatekézis, a beavató szentségekre való felkészítés eddig jól működött, minden évben tizenöt-húsz fő jelentkezik.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..