Akinek az írás misszió

 

„Irodalommal közösséget teremteni, ez az, amire a legnagyobb szükségünk van” – mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, aki az írónő munkásságát összefoglalva kiemelte: „Egész életében tanulta a bölcsességet és írásaival tanítja azt. Kíméletlen és egyben kegyelmes emberismerete, indulati analízisei, a lélek mély világának feltárására tett eredményes kísérletei jobbá tették világunkat.”


 

A Kossuth-díjas írónő születésnapjára időzítve a Gellért Hotelben rendezett ünnepség keretében mutatták be az Éghajlat Kiadó által gondozott A szeretet túlcsordulása – Annáról Annának című kötetet, amely kétszázharmincnégy,

Jókai Anna előtt tisztelgő alkotást gyűjt egybe: neves művészek, tudósok, közéleti szereplők, politikusok köszöntő sorait, esszéit, festményeit, grafikáit, szobrait és más képzőművészeti alkotásait. Jókai Anna 2006 májusában az Új Embernek adott interjújában többek között a teremtőerőről, az alkotás folyamatáról és hatásáról is szólt: „A teremtés még mindig folyik. A világ nincs készen. Nagy baj volna, ha kész lenne. Mindig jönnek új gondolatok, olyan isteni erők, amelyek a mostani emberiségnek, ennek a nemzedéknek szólnak, és kapaszkodót adnak számukra. Az ember változik – egyre többet ért meg a szellemi igazságból. Mindig újabb segítség jön. Sok ember van, aki szellemi éhséget érez, boldogtalan, magányos. És sokan gondolják, hogy ez csak az ő ügyük. Más nem tud segíteni rajtuk. Amikor ezek az emberek az irodalomban, történetesen az én könyveimben találnak mankót, akkor elértem a célomat. Ne féljetek című regényem nagyon sok embernek adott erőt, reményt. Ez nekem mindennél többet ér. Ez jelenti a krisztusi út követését. Számomra az írás misszió.”

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .