A győri egyház „műhelye”

 

A hittudományi főiskola és szeminárium históriájának bemutatása során a kötet írója kiemeli Simor János és Zalka János püspökök hatalmas előkészítő munkáját, illetve Széchenyi Miklós püspök érdemeit, akik példamutató lelkesedésükkel biztosították, hogy 1910-ben elkészült a Győri egyházmegye papnevelésének „műhelye”, a városban működő Hlatky-Schlichter Lajos mester alkotta négyemeletes épület.

Egresits Ferenc korrekt és valósághű módon ismerteti a rendszerváltozás utáni időszak történéseit, a hittudományi főiskola együttműködését más felsőfokú oktatási intézményekkel, a világi hallgatók szerepét és jelentőségét, valamint a levelező rendszerű képzés beindítását. A bolognai folyamatról és az egyházi felsőoktatási intézmények jövőjéről szóló fejezet különösen emeli a könyv értékét.

A kötetben szereplő kiváló versek, korabeli fotók a szeminárium épületéről és környékéről, valamint néhai egyházi személyekről szintén gazdagítják e hiánypótló kötetet.

(Egresits Ferenc: Hogy az ég felé nőjenek. Palatia Kiadó és Nyomda, 2011)

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .