Afrika

A lyoni születésű Teissier érsek 1980 óta koadjutorként, 1988-tól érsekként vezette a háromezer katolikust számláló főegyházmegyét. Utóda jordániai születésű, a jeruzsálemi patriarchátus papja, világi jogot tanult Damaszkuszban, majd Rómában filozófiát és egyházjogot. 1996-tól 2001-ig a vallásközi párbeszéd pápai tanácsának tanácsadója volt. (KNA)

Erőszakos idegenellenesség Dél-Afrikában

Renato Martino bíboros, az Elvándorlók és Útonlévők Pápai Tanácsának elnöke május 23-án táviratot küldött Johannesburg érsekének. Ebben kifejezte fájdalmát az idegengyűlöletből fakadó tragikus erőszak miatt, amely az elmúlt napokban gyászba borította Dél-Afrikát. Május 11-én kezdődött a bevándorlók elleni vadászat a főváros kerületeiben, amely gyorsan elterjedt az egész országban. A kéthetes erőszakhullám során legalább ötven bevándorlót meggyilkoltak, akik más, szomszédos, szegény afrikai országokból érkeztek a Dél-afrikai Köztársaságba. Azzal vádolják őket, hogy növelik a bűnözést, és elveszik a munkalehetőséget a helyi lakosoktól. Harmincötezer kitelepített él alkalmi táborokban az agresszió elől menekülve. (AFP)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .