Adventben sem pihennek…

Sikerrel zajlott idén is a Győri Egyházmegyei Katolikus Ifjúsági Fórum által szervezett „72 óra kompromisszum nélkül” karitatív rendezvénysorozat. Saáry Tibor ifjúsági referens a sajtótájékoztatón elmondta: tizenhat projektben négyszáz fiatal vett részt. Véleménye szerint ennél sokkal többet jelent, hogy a résztvevők jótékony munkájukkal felhívták környezetük figyelmét a körülöttük hiányt és szükséget szenvedő emberekre, valamint megtapasztalhatták, hogy a karitatív ténykedés közösségformáló erő is lehet. Elmondta, hogy a fiatalok az adventi időszakban sem pihennek. Győr templomaiban közös gyertyagyújtásokon vesznek részt, szombat délelőttönként pedig a megyeháza előtti téren biztatják jótékony adakozásra az embereket, valamint sorban meglátogatják a város idősotthonait.

Pápai Lajos püspök karácsonyi szeretet-útjairól beszélt. A főpásztor az elmúlt évek hagyományait követve idén is ellátogat a győri anya-és csecsemőotthonba, a Bárczi-iskolába és gyermekotthonba, valamint a likócsi segítőházba is. Az utóbbi intézményben a karácsonyi műsort a püspökség szervezi.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .