Adományok az élet védelméért

Mint ahogy a segélyszervezet felhívására legkedvezőbb ajánlatot tevő Medicor Zrt. vezérigazgatója, dr. Steiner Arnold elmondta, a saját fejlesztésű, legújabb prototípust képviselő inkubátorok megkönnyítik a koraszülöttek és az újszülöttek helyben történő vizsgálatát. A műszereket a legkorszerűbb hőmérséklet-, páratartalom- és oxigénszabályozóval látták el a terveket megvalósító mérnökök, akik munkájuk során mindvégig szem előtt tartották, hogy újszülöttek számára készülnek e fontos készülékek.


 

A Magyar Termék Nagydíjat nyert, világszínvonalú és kedvező áron gyártott intenzív inkubátorokat a vállalat ingyenesen szállítja el rendeltetési helyükre, a tizennégy egyházmegye egy-egy kórházába, ahol, ha szükséges, a szakemberek vállalják a kezelőszemélyzet továbbképzését is.
– Nálunk erre nem lesz szükség, mert gyermekosztályunk dolgozói jól ismeri már ezt a korszerű prototípust. Csak bekapcsoljuk, s már használjuk is – mondta örömmel Madarasi Anna, a Szent János Kórház gyermekosztályának vezető főorvosa. Ő közvetlenül Erdő Péter bíborostól és Écsy Gábortól, a Katolikus Karitász országos igazgatójától vehette át az adományt.

A segélyszervezet korra, nemre, felekezeti hovatartozásra való tekintet nélkül segíti a rászorulókat, jegyzi meg Écsy Gábor atya, miközben megcsodáljuk a készülékeket. Az egyházmegyei hálózatban működő szervezet kiemelt figyelmet fordít a kisgyermekes családokra, az egyedülállókra, az idős, beteg vagy a szociális helyzetük miatt segítségre szoruló emberekre.

– Ebben az évben országszerte több mint háromezer család közüzemi hátralékának rendezéséhez nyújtottunk segítséget – folytatja az atya. Megtudom még, hogy az ősszel ezerötszáz diák családjának nyújtottak iskolakezdési támogatást tizenötmillió forint értékben, és az Európai Unió élelmiszersegély-programja keretében az idén kétezer tonna tartós élelmiszert osztottak szét kétszázezer családnak.

A téli hideg napokban országszerte meleg ruhával, étellel, tűzifával és egyéb adományokkal látják el a szükséget szenvedőket. Hogy a támogatást folytatni tudják, irodáikban továbbra is várják a téli adományokat: kabátot, kesztyűt, sapkát, pulóvert, takarót, meleg cipőt és csizmát. A karácsony közeledtével ezer családnak adnak fenyőfát, szaloncukrot és élelmiszert. A gyermekeket játékokkal, édességgel lepik meg, mert számukra ezek nélkül az ajándékok nélkül a karácsony is csak hétköznap maradna.

Écsy Gábor megemlítette még, hogy december 21-én, 13 órakor Rákoskeresztúron, az önkormányzat előtti parkolóban osztanak majd meleg ételt, december 22-én pedig 14 óra 30 perckor a Magyar Szentek templomában Mádl Dalma asszony és Erdő Péter bíboros ajándékozza meg a gyerekeket.

Fotó: Cser István

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .