Abból a pici magból…

„Abból a pici magból ered az élet, benne Isten teremtő energiái vannak jelen, s üzenete, amellyel a világra küld” – mondta Pitti Katalin operaénekesnő, édesanya és nagymama. Szikora Róbert előadóművész, az Alapítvány a Magzati Élet Védelméért kuratóriumának elnöke hozzátette: ha egy magzatot elpusztítanak, vele együtt az Istentől kapott öntudatát is megölik. Ókovács Szilveszter főigazgató az Operaház „családbarát” vállalkozásairól mesélt: az intézmény művészeinek a hazai operairodalom darabjait megszólaltató, Útravaló című CD-jét minden újszülötthöz szeretnék eljuttatni, és anyák napja előtt kismamamatinét is rendeznek, amelyre háromszáz leendő édesanyát várnak.


Ahogyan arról már korábban is írtunk, az Egy közülünk európai polgári kezdeményezés célja annak elérése, hogy az Európai Unióban minden embert fogantatása pillanatától kezdve illessen meg az élethez való jog. Egymillió aláírás összegyűjtésével lehetővé válhat, hogy az Európai Unió ne támogasson olyan kutatásokat, amelyek során emberi életet pusztítanak el. Eddig mintegy nyolcvanezer aláírás gyűlt össze – tudatta lapunkkal Frivaldszky Edit, az Együtt az Életért Közhasznú Egyesület elnöke. Véleménye szerint azért sem általános Európában a meggyőződés, hogy az élet a fogantatással kezdődik, mert sokáig nem álltak rendelkezésre azok a technológiák, amelyek segítségével láthatjuk, mi történik az anyaméhben, hogyan fejlődik a magzat. Mint elmondta, ahhoz, hogy ez a vélekedés szélesebb körben is elterjedjen, a keresztényekre is szükség van. Tehetünk azért, hogy értékrendünket mások is megismerjék.

Interneten a www.egykozulunk.hu oldalon, papíron az Európai Bizottság által jóváhagyott formanyomtatványon csatlakozhatnak a kezdeményezéshez. A nyomtatványt az alábbi címen igényelhetik, s ide küldhetik: 2890 Tata, Pf. 75. Az aláíróívek beküldésének határideje május 5-e.

–NI– Fotó: Kissimon I.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .