A zene a szeretet egyik formája

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat a Symphonia Alapítvánnyal összefogva először nyári tábort szervezett Abreu módszerére támaszkodva a monori romatelepen. Ez annyira jó hatással volt a résztvevőkre, hogy a két szervezet az együttműködés folytatása mellett döntött: Észak-Magyarország és Dél-Dunántúl tizenöt hátrányos helyzetű iskolájában meghirdették a Szimfónia Programot. Céljuk az, hogy a zene által ott segítsenek, ahová sem zenetanár, sem a Kodály- módszer nem tud eljutni.


A rendkívüli érdeklődés miatt hamar kiderült, hogy az a hang szerpark, amely rendelkezésre áll, nem elegendő a program hatékony működtetéséhez. Ezért a szeretetszolgálat országos hangszergyűjtő akciót hirdet. Bármilyen használt, megunt vagy „kinőtt” hangszert elfogadnak. A gyűjtést adományaival támogatja Demjén Ferenc, Kocsis Zoltán, Mága Zoltán és Szenthelyi Miklós. A hangszereket előre egyeztetett időpontban a szeretetszolgálat munkatársai veszik át. A felajánlásokat a hangszer@maltai.hu e-mail címen, vagy a 061 391-4730-as telefonszámon lehet jelezni. További részletek a www. Maltai.-hu/szimfonia és a www.symphonia.hu honlapokon olvashatók.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .