A világ vezető bibliatudósai Szegeden

A jórészt kelet-európai bibliakutatókat tömörítő Eastern European Liaison Committee (EELC) tagjai az SNTS tudományos seregszemléje elő konferenciájaként találkoznak, ugyancsak Szegeden.

Mindkét konferencián meghívásos alapon vesznek részt a SNTS tagjai, a világ hétszáz egyeteme képviseletében. Ez alkalomból hazánkba érkezik az SNTS eddigi elnöke, Christopher Tuckett az Oxfordi Egyetemről és a szegedi közgyűlésen hivatalba lépő új elnök, Udo Schnelle tübingeni professzor. Az idei tudományos eszmecsere helyi szervező bizottságának elnöke az egyetlen magyar katolikus SNTS-tag, Benyik György. A konferenciához kapcsolódó Magyar bibliatudományi kiállítást Balog Zoltán nyitja meg.


A konferencia kapcsán számos olyan külföldi professzor látogat Szegedre, akik Magyarországról és Szegedről most szerzik első közvetlen tapasztalataikat. Azok az előadások és viták, amelyek a plenáris előadásokkal párhuzamosan nyolc kisebb körben és további tizennégy szemináriumban szervezett munkacsoportokban zajlanak, rendszerint hosszabb időre meghatározzák a bibliatudomány kutatási irányát.

A konferencia kezdete előtt a vendégek ellátogatnak Pannonhalmára, Tihanyba, valamint Pécsre, ahol megtekintik az első magyar egyetem maradványait. A konferencia zárásaként Budapestre utaznak, és fogadja őket Áder János, ellátogatnak továbbá a Parlamentbe és a Magyar Tudományos Akadémiára.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .