A Vatikánban tárgyalt Semjén Zsolt

Dominique Mamberti érsek, a Vatikán külügyminisztere január 26-án hivatalában fogadta Semjén Zsoltot. Az új magyar alaptörvény, az új egyházi törvény, illetve a megváltozott oktatási és adótörvények kapcsán megállapították, hogy mind az Apostoli Szentszék, mind Magyarország szükségesnek tartja a korábbi megállapodás átalakítását, illetve kész új szerződést kötni. Ennek érdekében a Szentszék és a magyar kormány egyaránt tárgyaló delegációt fog kinevezni.

Semjén Zsolt tájékoztatást adott a Magyarországgal kapcsolatban kialakult gazdasági és politikai helyzetről. Kiemelte, hogy hazánk ellen ideológiai és politikai támadás zajlik, elsősorban az alaptörvényben megnyilvánuló keresztény értékek miatt. Az országot érő zsarolás és vádak alapvetően politikai természetűek, a konkrét kifogások pontos megjelölése nélkül. Kettős mérce érvényesül, vagyis Magyarországon olyan szempontokat kérnek számon, amelyeket más országok esetében nem sérelmeznek.

A Kereszténydemokrata Néppárt elnöke ugyanakkor kifejezte a kormány készségét a kompromisszumokra és a szükséges törvénymódosítások megtételére. Mamberti érsek üdvözölte a keresztény értékek hangsúlyos megjelenését Magyarország alaptörvényében.
(VR, MTI)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .