A változás és a változtatás kézikönyve

A két szerző keresztény szellemben, gyakran bibliai passzusokat idézve igyekszik tanácsot adni azoknak, akik játszmák nélkül akarják megoldani gondjaikat, s veszekedés helyett inkább higgadtan megvitatni a nézeteltéréseket vagy véleménykülönbségeket. „Isten mindannyiunkat arra rendelt, hogy elősegítsük a változást egymás életében. Felelősek vagyunk azért, hogy a lehető legjobbat hozzuk ki azokból, akikkel kapcsolatban állunk: »Vigasztaljátok tehát egymást, és építse egyik a másikat. « (1Thessz 5,11)” – írják. A változáshoz és a változtatáshoz többek között az szükséges, hogy beleképzeljük magunkat a másik helyébe, barátságos hangnemben mondjuk el neki a vágyainkat, néven nevezzük az érzéseinket, és ne féljünk függetlenségünk vállalásától. Fontos, hogy konkrétan fogalmazzunk, és a témánál maradjunk. Cloud és Townsend úgy véli, akár tekintélyszemélyekkel is bátran konfrontálódhatunk, hiszen „Isten a legfőbb tekintély fölöttünk, és ő segít abban, hogy szeretettel, őszintén és határozottan képviseljük az álláspontunkat: »Minden dolgotok szeretetben menjen végbe!« (1Kor 16,14).” Bár így lenne…

(Dr. Henry Cloud-Dr. John Townsend: Játszmák nélkül. Harmat Kiadó, Budapest, 2010, 306 oldal, 2500 Ft; A könyv kapható az Új Ember Kiadó könyvesboltjaiban.)

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..