A találkozás lehetősége

Ki a szamáron szeretett volna „lovagolni”, ki a tűzoltóautóra volt kíváncsi, a harmadik inkább a díszítéshez érzett több kedvet… Mindegyiknek jutott kedvére való elfoglaltság a máriabesnyői közösségek, családok pünkösdhétfői találkozóján. A lényeg – emeli ki Gáspár István plébános -, hogy a hozzánk érkezők számára találkozási lehetőség a mai alkalom is.

Köztudott, hogy a máriabesnyői templom a családok temploma, s már hagyománnyá vált, hogy pünkösd másnapján egy baráti rendezvényen szólítják meg a gyerekeket és a szülőket.

A hittanra járó gyerekek elcsalják szüleiket is az ilyen alkalmakra. Közöttük esetleg vannak olyanok is, akik még kevésbé érdeklődnek a hit iránt. A vidám együttlét, ami a szeretetről és a mosolyról szól, sok ember számára vonzó lehet – mondja Nagyné Pádár Éva hitoktató. – Sokat segítenek a rendezésben fiataljaink is, s így magukénak érzik a sikert is.

A szentmise után Gáspár István plébános megáldotta az elhozott babakocsikat, kerékpárokat és autókat. A rendezvényen a lélek mellett a testről is gondoskodtak: a szertartás végére az üstökben megfőtt a gulyásleves is.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .