A szentatya Twitter-párbeszéde

A szentatya válaszolt egy, a csevegőoldalon hozzá intézett kérdésre is, amely így szólt: „Hogyan élhetjük meg a hit évét a mindennapjainkban?” A pápa felelete a következő volt: „A Jézussal folytatott párbeszéd által az imában; Jézus meghallgatásával, aki az evangéliumban szól hozzád; illetve a Jézussal való találkozás által, aki jelen van abban, akinek szüksége van rád.”

 

Egy másik kérdés így szólt: „Hogyan éljük meg a Jézus Krisztusba vetett hitünket egy remény nélküli világban?” „Azzal a bizonyossággal, hogy aki hisz, soha sincs egyedül. Isten a biztos szikla, akire életünket építhetjük, és szeretete mindig hűséges” – fogalmazott válaszában a szentatya.

Egy vatikáni nyilatkozat szerint XVI. Benedek pápa a jövőben a Twitteren keresztül is párbeszédre kíván lépni a ma emberével. Minden fórumon ott akar lenni, ahol a fiatalok kapcsolatot keresnek vele. Első üzeneteiből is kitűnik, milyen mesterien fogalmazza meg üzeneteit mindössze néhány szóban.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .