A szentatya kiállt a családi gazdaságok mellett

Megköszönve a FAO eddig végzett munkáját, kifejezte reményét, hogy a szervezet a jövőben konkrét megoldást tud nyújtani az éhezők és alultápláltak számára, mindenekelőtt a globális éhezés felszámolásával. A pápa szerint a társadalom, a gazdaság és a piacok egoizmusa vezet a táplálkozáshoz való alapvető emberi jog megtagadásához. „Az élelem spekuláció tárgya lett” az erkölcsiekben szegény, csak a profitot szem előtt tartó világban – jelentette ki, és az éhezéstől való megszabadulás fő eszközeként a családi agrárgazdaságok talpra állítását jelölte meg.
   
„Gyakran megfeledkezünk arról, hogy az emberek alapvető joga, hogy ne éhezzenek. Az egyre kevesebb tartalékkal szemben egyre nagyobb felelősséget követel meg az éhezés elleni küzdelem: mindenkinek oda kell figyelnie az élelmiszerforrásokkal való takarékosságra” – nyilatkozta a pápai audiencia után Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, a magyar küldöttség vezetője. Elmondta, hogy korábbi várakozásainak megfelelően valóban fontos, jelképes értelmű és méltó befejezése volt a magyar uniós elnökségnek a pápai audiencia. „Lenyűgöző megtapasztalni, hogy a pápa a világ élelmezésével, az éhezők sorsával ilyen intenzíven foglalkozik” – tette hozzá.

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .