A számok tükrében

Mindegyik tanuló rangos középiskolákban tanul tovább, 77 százalékuk gimnáziumban, 22 százalékuk szakközépiskolában. Szakiskolában vagy szakképző intézetben a maradék egy százalék folytat tanulmányokat. A végzősök 72 százaléka katolikus felsőbb iskolát választott. Az induláskor huszonkét pedagógus tanított itt, ma negyven.

A húsz év során az iskola a kerületi, egyházmegyei, budapesti és országos versenyeken összesen 589 rangos helyezést szerzett. Ebből 238 első, 165 második, 172 harmadik díj. Igen sok tanórán kívüli programjuk van: minden évben 16–20 tábor, évente átlagosan 320–350 gyerekkel, erdei iskola, erdélyi kirándulás, országjáró kirándulások. A gyerekek sportolhatnak itt, többek között korcsolyázhatnak, úszhatnak, focizhatnak, kosárlabdázhatnak és röplabdázhatnak. Sok szakkör van: kézműves, képzőművészeti, rajz-, színjátszó, matematika-, helyesírás-, sakk-; néptánc, zeneiskolai. A lélek nevelését a következő alkalmak segítik: iskola- és osztálymisék, reggeli közös imák, rózsafüzér és keresztutak, adventi és nagyböjti lelkinapok, Don Bosco-nap, Savio-nap, elsőáldozás, roráték, tanári lelkigyakorlatok, elmélkedések.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .