A remény jeleivel

Az elmúlt években olyan neves művészek léptek fel a program keretében, mint Bogányi Gergely, Boldoczki Gábor, Sass Sylvia, Ránki Dezső, Klukon Edit, Lackfi János, Oberfrank Pál, valamint a dublini Palestrina-kórus és a világhírű Pro Musica énekegyüttes. A kiállító művészek között volt Aknay János, Kárpáti Tamás, a szentendrei IKON-csoport, Prokop Péter, roma festőművészek, a Galéria12

A Jezsuita Sziget előadásokkal, koncertekkel, író-olvasó találkozóval, pantomimbemutatóval csatlakozott az Ars Sacra Fesztiválhoz. Az Iparműveszeti Múzeum A hit fényei – Menóra és örökmécses címmel rendezett nagy sikerű kiállítást. A történelmi egyházak közös zenei áhítata zajlott a Szent István-bazilikában katolikus, református, zsidó, evangélikus és görögkatolikus együttesek részvételével.
A fesztivál ideje alatt múzeumok mutathatják be rejtett szakrális kincseiket tematikus tárlatvezetéseken, gyerekeknek pedig múzeumpedagóiai foglalkozásokat lehet szervezni. Képzőművészek megnyithatják műhelyeiket és elmondhatják, hogyan alkotnak, mi inspirálja őket. Tisztázhatják: mi a szakrális művészet; létezik-e ma egyáltalán; s ha igen, mi lehet a feladata…?

Az Ars Sacra Fesztivál önkéntes programokból szerveződik. Az alapítvány néhány központi rendezvényt szervez (mint a megnyitót a Magyar Nemzeti Múzeumban), illetve összefogja, meghirdeti az eseményeket. A színvonalas rendezvények ingyenesek, hogy mindenki számára elérhetőek legyenek. Lelkes önkéntesek munkájának eredményeként évente mintegy negyven százalékkal nő a résztevők száma. Az Ars Sacra Fesztivál szervezői szeretnének minél több résztvevőt üdvözölni a Kárpát-medence területéről, hogy az emberek lelki felemelésén kívül a nemzet spirituális egységét is szolgálják. Az egység Lelke a történelmi egyházakkal való összefogásra is indít, ezért őket is meghívtuk a közös munkára.

Jelentkezni július 31-ig a (36-1) 214-0858 telefonszámon, illetve online az ars-sacra@ars-sacra.hu e-mail címen lehet.
A szervezők nevében örömmel várom jelentkezésüket:

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .