A püspöki kar üléséről

Az MKPK az idei nagyböjtben is országos tartósélelmiszer-gyűjtést szervez március 23-tól 30-ig. Az adományozók felajánlásaikat a templomokban erre kijelölt helyekre vihetik el, valamint telefonos adományvonalon is bekapcsolódhatnak a Katolikus Karitász segítő munkájába. Amennyiben felhívják a 1356-os telefonszámot, hívásonként 500 forinttal járulnak hozzá a kezdeményezéshez.


A holokauszt tragikus eseményeinek 70. évfordulója kapcsán – amint arról már korábban döntés született –, megemlékezve az áldozatokról és emléket állítva azoknak is, akik életüket kockáztatva, sőt feláldozva segítették az üldözötteket, a Püspöki Konferencia a Pázmány Péter Katolikus Egyetemmel együttműködve tudományos konferenciát szervez a II. vatikáni zsinat Nostra Aetate kezdetű, a kereszténység és a zsidóság kapcsolatáról is szóló dokumentumáról május 26-án, Budapesten a püspöki testület tagjainak és a téma szakértőinek részvételével.

 

A püspökök áttekintették a cigánypasztoráció helyzetét, és megállapították, hogy az ország különböző területein végzett szolgálat országos áttekintése és koordinálása a konferencia cigánypasztorációs bizottságának megerősítését igényli.

 

A 2013. november 25-én nyugállományba vonult Katona István püspököt a testület tagjai az ülésen búcsúztatták, és ünnepélyes keretek között köszönték meg több évtizedes áldozatos szolgálatát.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .