A Pécsi egyházmegye közleménye

Az elsőként érkező felkérésnek eleget téve egy tapasztalt plébános atya és a sajtókapcsolatokért is felelős, vezető munkatársunk írásban részletes válaszokat adott az újságírói kérdésekre. Az érintettek által jóváhagyott szöveg a hvg.hu honlapon 2014. július 25-én jelent meg. Ez az egyetlen hivatalos nyilatkozat, amelyet egyházmegyénk munkatársai tettek és jóváhagytak.

A nyomtatott és az elektronikus sajtóban azonban több olyan, rendkívül zavaros híradás is megjelent ebben a témában, amelyek szerzői azt a hamis látszatot keltik, mintha információikat a Pécsi egyházmegye valamelyik munkatársától szerezték volna. Ezektől a szakmailag és etikailag erősen kifogásolható, teológiai és kánonjogi szempontból pedig téves megállapításokat is tartalmazó írásoktól, amelyekben sokszor évekkel ezelőtt megjelent cikkek szövegösszefüggésből kiragadott mondatai köszönnek vissza, teljes mértékben elhatárolódunk, szerzőik ellen pedig a vonatkozó jogszabályoknak megfelelő eljárásokat kezdeményezünk. Az említett egyházjogi megerősítés kapcsán az egyházmegye munkatársai több nyilatkozatot nem kívánnak tenni.

Pécs, 2014. július 31.

Pécsi egyházmegye

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .