A Pázmány-nap kitüntetettjei

Szuromi a katolikus egyetem egyedülálló küldetésének teljesítéséhez közelebb vivő, meghatározó előrelépésnek nevezte a PPKE BTK keretében szerveződő pedagógiai doktori iskolát, amelyet 2013 szeptemberében szándékozik elindítani az intézmény. A rektor határozottan kijelentette, hogy a PPKE folytatja a magas szintű pedagógusképzést, és a szervezeti átalakítások ellenére sem kívánja feladni jelenlétét Esztergomban. A Vitéz János Kar szervezeti átalakítása nem jelenti a százhetven éves intézmény megszűnését, sőt, éppen a jelenlegi lehetőségek közötti megőrzésére irányul.


A Pázmány-napon az egyetem azon oktatói, akik kutatói, oktatói, nevelői vagy tudományszervezői tevékenységükkel különlegesen is hozzájárultak a PPKE hazai és nemzetközi elismertségéhez, s ezzel kiemelkedő módon gazdagították az egyetem szellemiségét és küldetési nyilatkozatában megfogalmazott céljának teljesülését, Pázmány-plakettben részesülhetnek. Ez a díj a PPKE által adományozott legmagasabb szintű elismerés. Ebben az évben Bolberitz Pál (képünkön), Tarjányi Zoltán, Maróth Miklós, M. Kiss Sándor, Csúcs Sándor, Jobbágyi Gábor, Varga Csaba, Nyékyné Gaizler Judit, Török Tamás és Hortobágyi Antalné vehették át a kitüntetést. Roska Tamás az Információs Technológiai Kar megszervezéséért, valamint a nemzetközi és hazai egyetemközi kapcsolatok terén folytatott tevékenységéért örökös rektori tanácsos címet kapott. A közelmúltban elhunyt Zakar Ferenc Polikárp nyugalmazott ciszterci generális apátot az intézmény posztumusz Pro Universitate-díjjal tüntette ki. Ezt követően tizennégy új doktor tett esküt. Az idei Pázmány- napot gazdagította Rezsőházy Rudolf díszdoktorrá avatása. A professzor a megtisztelő címet a PPKE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karán nyerte el.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .