A pápa és kétmillió fiatal együtt

A világtalálkozóval egy időben Pécsett nemzeti ifjúsági találkozót tartanak, amelyet július 24-én Udvardy György megyés püspök ünnepi szentmisével nyit meg a székesegyház előtti téren. 25-e és 27-e között minden délelőtt püspökök vezetnek katekéziseket a város sportcsarnokában. Ezek témái a XVI. Benedek pápa által meghirdetett mottóhoz kapcsolódnak: „Menjetek tehát, tegyétek tanítványommá mind a népeket!” (Mt 28, 19). A találkozó ideje alatt fesztivál is lesz Pécsett, a fiatalok megismerkedhetnek a város kultúrájával, részt vehetnek koncerteken, lelkiségi mozgalmak, közösségek programjain. Július 28-án szentmisével ér véget a Hunga-Rio. Az ünnepi liturgiát Erdő Péter bíboros, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke mutatja be. A találkozó során a magyar fiatalok élő közvetítésen kapcsolódhatnak be a riói eseményekbe. (Bővebb felvilágosítás: www.- facebook/ifj.vilagtalalkozo, www.hungario2013.hu)

Az IVT alkalmából a brazil egyházmegyék és katolikus mozgalmak egymillió portugál nyelvű, fiataloknak szóló katekizmust kapnak. A YouCat (The Youth Catechism of the Catholic Church) először 2011-ben jelent meg németül, majd tizennyolc nyelvre, köztük arabra is lefordították. Erdő Péter ajánlásával hamarosan magyarul is olvasható lesz.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .