A montanai erdőművész

Gary Tallman a farakás művészetét tökélyre csiszolta. Először 2012-ben figyelt fel a világ a nagy kreativitással és bizonyára sok türelemmel megáldott erdőművészre. Idén a Facebookon a legtöbb elismerést az a kép kapta, amely egy baglyot formázó farakást ábrázolt. Igaz, Tallman nem vágyott népszerűségre.


„Elkezdtem építeni a farakásokat, csak azért, mert élveztem. Soha nem gondoltam volna, hogy ettől világhírű leszek. Akkor is megépíteném a farakásaimat minden évben, ha senki nem látná azokat.” Fenyő, nyár, cédrus, boróka a műalkotások alapanyaga. Tallman egyedül azt sajnálja, hogy nincs ében az erdőben, amely mellett lakik, így a fekete hiányzik a palettáról.

A férfi már tavasszal járni kezdi az erdőt, és már akkor azon töpreng, milyen lesz a következő farakás. Mielőtt munkához lát, természetesen precízen megtervezi művét. Gary Tallman nyolcvankét éves, és valószínűleg festői lakóhelye is inspirálóan hat rá, hiszen az amerikai Montana államban lakik. A lélegzetelállítóan szép Yellowstone Nemzeti Park (a világ legrégibb nemzeti parkja) Wyoming, Montana és Idaho állam területén található. A park öt bejárata közül három Montanában van. Igaz, Tallman valószínűleg nem innen szerzi be a fát, hiszen akkor nemcsak a világ legszebb, de a legdrágább farakásait is ő készítené.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .