A magzatgyermekek napja Várpalotán

Az 1956 óta meggyilkolt hat és félmillió magzatra, erre a tragikus „ belső, lelki Trianonra” emlékeztető szomorú mementó a katolikus templomban kezdődött engesztelő szentmisével, melyet Márfi Gyula veszprémi érsek mutatott be. Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepére készülődve jusson eszünkbe Mária szent és példamutató anyasága – emlékeztetett szentbeszédében a főpásztor. Manapság a magzatot a törvények nem védik, csak az anya jogairól beszélnek. Ha valaki védett állatot pusztít el, vagy védett növényt szakít le, súlyos pénzbírságot fizet, de ha valaki el akarja pusztítani magzatját, törvényesen és térítésmentesen teheti, mintha csak egy rosszindulatú daganatot távolítottak volna el a testéből. A kórházakban néha hosszú éveket kell várni és komoly pénzt fizetni egy-egy életmentő műtétért, de az abortuszra sosem kellett várni, és mindig volt rá pénz is az egészségügyben. Látható azonban, hogy a kormányok abortuszpolitikája nem vezetett az emberek boldogulásához. Nemzetünk fogyása sorstragédia – hangsúlyozta az érsek.

A szertartás végén a főpásztor megáldotta azokat a piros rózsákat, amelyek az életet jelképezik. Nagy Károly plébános vezetésével a hívek végigjárták imádkozva „a magzatgyermekek keresztútját”, majd a zarándoksereg a rózsákkal a mentőállomás mellett elültetett jelképes Életfához vonult. Ott Téglássy Imre, az Alfa Szövetség alapító titkára mondott beszédet, hangsúlyozva az örök és megfellebbezhetetlen igazságot: az emberélet szent és sérthetetlen. Olyan anya-országban akarunk élni, ahol anyának lenni dicsőség, ahol gyermeket várni nem terhes, hanem örömteljes esemény – mondotta.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .