A lelkiismeret parancsa szerint

Politikusi példaképének Deák Ferencet tekinti. Nem azért, mintha a „haza bölcse” kitüntető címre pályázna, hanem – reményünk szerint – azért, mert Deák a XIX. század nagy magyar államférfiai közé tartozott, akik a demokratikus jogállamért küzdő „nemzeti liberalizmus” szellemében munkálkodtak, és közben sohasem kerültek ellentétbe a keresztény értékekkel. Mert – Antall József megfogalmazása szerint – „a kereszténység, az európaiság, a liberális gondolkodás, a szociális érzékenység mind olyan értékek, amelyek nem kizárják, hanem integrálják egymást”. Deák Ferenc egész életében hű maradt katolikus hitéhez, és 1876-ban a szentségekkel megerősítve hunyt el.

Áder János személyiségéről az is sokat elárul, hogy huszonhét éve él házasságban feleségével, Herczeg Anitával. Négy gyermeket nevelnek, akiknek – mint mondta egy alkalommal – mindig tisztán akar a szemébe nézni. Május 2-án várható megválasztása után bizonyára számíthat a magyar katolikusokra nemzeti egységet, hitet és reményt erősítő munkájában.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .