A lelkek templomát építik

A plébánia számos programmal készül a százötvenedik évre. Kocsis István plébános elsőként az Istenhegyi esték előadás-sorozatot emeli ki a Kolping-család szervezésében, amelynek programja nemcsak a templomba járókat szeretné megszólítani, hanem azokat is, akik ugyan a hegyen élnek, de ritkán vagy egyáltalán nem járnak templomba.
Az év lelki hátterét – hangsúlyozza a plébános – a plébániai közösségek adják: a rózsafüzér-társulat, a papság évében működő missziós imacsoport, amely az evangélium terjedéséért, a missziós papokért imádkozik, illetve minden csütörtökön este szentségimádást tartanak a papságért és a hivatásokért. „Amikor kilenc esztendővel ezelőtt ide érkeztem, mottóul ezt választottam: a plébánia a közösségek közössége – mint II. János Pál pápa mondta.” S valóban arra törekszik, folytatja Kocsis István, hogy az óvodásoktól a nyugdíjasokig minden nemzedék bekapcsolódhassék a plébánia életébe. A gimnazista és egyetemista fiatalokkal azt tervezik, hogy interjúkat készítenek a plébánia múltjával, Istenhegy vallási életével kapcsolatban, s ezeket is megjelentetik az egyházközségi hírlevélben. Rajzpályázatot hirdetnek az általános iskolák felső tagozatos tanulóinak, Mit jelent neked a templom? címmel. A gimnazistákat írásbeli pályázatra hívják: Mit tudsz Szent Lászlóról? Az egyetemista és felnőtt korosztálynak a templomban megtalálható nyolc szentről várják a dolgozataikat. Az eredményhirdetés a Szent László-nap előtti összejövetelen lesz, amikor – a hagyományoknak megfelelően – a plébánia kertjében bográcsos találkozóra várnak mindenkit. Mindenképpen azt szeretnénk, összegezi Kocsis István, hogy „a templom mint kőépület ünnepi díszben várja születésnapját, felújítottuk, kifestettük, de ez csak eszköz a leglényegesebb, a lelkek templomának folyamatos építéséhez”.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .