A legjobb ajándék…

Ennek lényege, hogy aki úgy érzi, van a birtokában egy olyan könyv, amelyet szívesen megosztana másokkal, egyszerűen hagyja ott valahol. Elvesztés előtt érdemes regisztrálni a játék honlapján a könyvet, hogy aki megtalálja „az ajándékot”, jelezni tudja, és így nyomon követhető legyen a könyvek útja. Budapesten a Wekerle-telepen, a Pannónia út és a Kós Károly tér sarkán felállítottak egy fából készült szekrényt. A felirata hirdeti: Tégy egy könyvet – Végy egy könyvet!, azaz bárki szabadon hazavihet onnan olvasnivalót, ha maga is otthagy egyet. A tárolót a Wekerlei Kultúrház és Könyvtár hozta létre még 2010-ben. Éjszakára bezárják, így a könyvtár nyitvatartási idejében lehet könyveket csereberélni (hétfőtől péntekig – kedd kivételével – 9 és 19 óra, szombaton 9 és 13 óra között).

A főváros legújabb bevásárlóközpontja, a Köki Terminál második emeletén a Kispesti Munkásotthon Művelődési Ház alakított ki Nyitott könyvespontot néhány kiadóval összefogva. A polcokról bárki szabadon levehet egy-egy könyvet, a szervezők csak azt kérik, olvasás után mindenki tegye vissza. Ha valaki mégis szeretné megtartani, azt is megteheti, csak vigyen helyette egy másikat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..