A legjobb ajándék…

Ennek lényege, hogy aki úgy érzi, van a birtokában egy olyan könyv, amelyet szívesen megosztana másokkal, egyszerűen hagyja ott valahol. Elvesztés előtt érdemes regisztrálni a játék honlapján a könyvet, hogy aki megtalálja „az ajándékot”, jelezni tudja, és így nyomon követhető legyen a könyvek útja. Budapesten a Wekerle-telepen, a Pannónia út és a Kós Károly tér sarkán felállítottak egy fából készült szekrényt. A felirata hirdeti: Tégy egy könyvet – Végy egy könyvet!, azaz bárki szabadon hazavihet onnan olvasnivalót, ha maga is otthagy egyet. A tárolót a Wekerlei Kultúrház és Könyvtár hozta létre még 2010-ben. Éjszakára bezárják, így a könyvtár nyitvatartási idejében lehet könyveket csereberélni (hétfőtől péntekig – kedd kivételével – 9 és 19 óra, szombaton 9 és 13 óra között).

A főváros legújabb bevásárlóközpontja, a Köki Terminál második emeletén a Kispesti Munkásotthon Művelődési Ház alakított ki Nyitott könyvespontot néhány kiadóval összefogva. A polcokról bárki szabadon levehet egy-egy könyvet, a szervezők csak azt kérik, olvasás után mindenki tegye vissza. Ha valaki mégis szeretné megtartani, azt is megteheti, csak vigyen helyette egy másikat.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .