A Közös Pont megtalálása

A hatékony közös szolgálathoz szükségünk van arra, hogy megismerjük egymás erősségeit, gyengeségeit és határait. Fontos, hogy összerázódjon a csapat, és minden tekintetben egységként tudjunk megjelenni, ezzel alapozva meg a hitelességünket. Mindemellett lényeges eleme a képzésnek, hogy operatív szinten is felkészüljünk: mindenki megtalálja a helyét és a feladatát, megbeszéljük a teendőket, közösen kitaláljuk a sátor arculatát, a programokat, a napi témákat.

 

Hányan vesznek részt a fesztiválmisszióban?

 

– Egy-egy rendezvényre húsz-huszon- öt fős stábbal megyünk ki, amely magában foglalja a sátorvezetőt, a spirituális vezetőket, a stafétatagokat és a háttereseket. Ebben az évadban négy fesztiválon veszünk részt, de vannak átfedések a stábok között, így hozzávetőlegesen hatvan-hetven önkéntes munkájára számítunk.


Mit tanulnak egymástól a felekezetek a Közös Pontnak köszönhetően?

 

 

– Mindhárom felekezet tapasztalatai, nézőpontjai, imaháttere, anyagi és humán erőforrásai egyenlő arányban vannak jelen a misszióban. Jól kiegészítjük egymást a szolgálatban, és mindannyian épülünk, fejlődünk a többieknek köszönhetően.

 

Nehéz általánosságokban beszélni arról, hogyan lehet megélni a Közös Pontban az ökumenét, mert ez mindenkinek mást jelent. A fesztiválmisszió révén én megerősödtem, új nézőpontokat kaptam, szélesedett a látóköröm. Sokszínűek vagyunk, mégis ugyanabba az irányba tartunk. Nem a különbözőségekre fektetjük a hangsúlyt, hanem a közös pontokra és a közös szolgálatra. A fesztiválokon nem egy vallási irányzatként vagyunk jelen, hanem Krisztus tanítványaiként, ami valamennyiünknek hatalmas erőt ad.

 

A Közös Pont Ökumenikus Ifjúsági Misszió 2014-ben is várja a 18–30 év közötti keresztény fiatalokat fesztiválmissziós szolgálatra. Jelentkezni a https://sites.google.com/site/kozospont2014 weboldalon egy elektronikus űrlap kitöltésével lehet, január 26-ig.

 

További tájékoztatás a következő
e-mail címen: kozospontsator@gmail.com.

(Fotó: Kissimon István)

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .