A kiszámíthatatlan öttusa

A londoni kontingensünkben mindenki újoncnak vallhatja magát, ám ez az ő esetükben egy cseppet sem hátrány, hiszen harcedzett sportolókról van szó, akik már többször is bizonyították rátermettségüket.


Lányaink, bár korosztályukat tekintve még a juniorversenyeken is vitézkednek, a felnőtt viadalokon szerzett érmeikkel benyújtották igényüket a londoni dobogó valamelyik fokára. Kovács Sarolta vb-ezüstje jó előjel egy esetleges éremre élete első ötkarikás játékán. Tóth Adrienn tavaly egy Eb második hellyel hangolt a brit fővárosra, így ha szokásához híven jól kezdi a napot a vívásban, akkor neki is kinéz egy jó helyezés. Ám ahhoz, hogy esélyes legyen, futásán kicsit javítania kell.
A férfiaknál Marosi Ádám és Kasza Róbert is jó formában várhatják a játékokat. Az előbbi világbajnoki arannyal gazdagodott az elmúlt olimpiai ciklusban, míg az utóbbi tavaly éppen a brit fővárosban szerezte meg a kvótát azzal, hogy megnyerte a világkupadöntőt. Náluk is sok múlik majd az aznapi formájukon, és a pekingi fiaskó után kijelenthetjük, hogy a számukra kirendelt lovakon is.
Négy éve sokan nem csupán érmet, hanem a legfényesebbet várták olimpikonjainktól. Idén kicsit visszafogottabbak az elvárások, mégis bízunk benne, hogy az olimpia két zárónapján is lesz majd okunk az örömre.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..