A kiszámíthatatlan öttusa

A londoni kontingensünkben mindenki újoncnak vallhatja magát, ám ez az ő esetükben egy cseppet sem hátrány, hiszen harcedzett sportolókról van szó, akik már többször is bizonyították rátermettségüket.


Lányaink, bár korosztályukat tekintve még a juniorversenyeken is vitézkednek, a felnőtt viadalokon szerzett érmeikkel benyújtották igényüket a londoni dobogó valamelyik fokára. Kovács Sarolta vb-ezüstje jó előjel egy esetleges éremre élete első ötkarikás játékán. Tóth Adrienn tavaly egy Eb második hellyel hangolt a brit fővárosra, így ha szokásához híven jól kezdi a napot a vívásban, akkor neki is kinéz egy jó helyezés. Ám ahhoz, hogy esélyes legyen, futásán kicsit javítania kell.
A férfiaknál Marosi Ádám és Kasza Róbert is jó formában várhatják a játékokat. Az előbbi világbajnoki arannyal gazdagodott az elmúlt olimpiai ciklusban, míg az utóbbi tavaly éppen a brit fővárosban szerezte meg a kvótát azzal, hogy megnyerte a világkupadöntőt. Náluk is sok múlik majd az aznapi formájukon, és a pekingi fiaskó után kijelenthetjük, hogy a számukra kirendelt lovakon is.
Négy éve sokan nem csupán érmet, hanem a legfényesebbet várták olimpikonjainktól. Idén kicsit visszafogottabbak az elvárások, mégis bízunk benne, hogy az olimpia két zárónapján is lesz majd okunk az örömre.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .