A katolikus nevelés jövőjéért

Ennek érdekében készítették és teszik közé a közeljövőben azokat a hangzó és vizuális anyagokat, amelyek segítségével a társadalom minél szélesebb köreihez szeretnék eljuttatni az üzenetet: a katolikus oktatási- nevelési intézmények nem az egyház belügyeinek színterei, hivatásukat – állami feladatok átvállalásával – az egész nemzet érdekében végzik. S mivel egyikünk számára sem lehet közömbös, hogy kik fogják tovább építeni a jövő Magyarországát, kérik a közös felelősségünket felismerő állampolgárok támogatását.

A katolikus intézmények a tudás legmagasabb színvonalú átadásán túl a keresztény értékrend, a katolikus szellemiség elmélyítését is hivatásuknak tartják, hogy a gyermekek életében az alapvető erkölcsi értékek érvényesüljenek. Az alapítvány nemcsak a szárnyai alá tartozó intézményekben felnövekvő generációk, de nevelőik szakmai és hitéleti fejlődéséhez is anyagi támogatást kíván nyújtani. A magyar katolikus intézményekben dolgozók szándéka, hogy minden gyermek kibontakoztathassa értékeit, egyenlő eséllyel gyarapodhasson tudásban és erkölcsben. Ez a gondolat meghatározza a gyermekek, a tanítók és szülők közötti viszonyt is, és szilárd alapját adja az intézményekre jellemző közösségi szellemnek. Az alapítvány célja az is, hogy támogatásával elősegítse az ezekben az intézményekben zajló kulturális, művelődési és sportprogramokat.

Az alapítvány kiemelt figyelmet kíván fordítani a nehéz szociális helyzetben élő gyermekekre és tanulókra. A katolikus intézményekben ugyanis az országos átlagnál (18 százalék) jóval magasabb (48 százalék) arányban vannak jelen a nagycsaládból érkező vagy szociálisan rászoruló gyermekek. Ez óriási érték, ugyanakkor a családok számára áldozatvállalás, amelyet – korlátozott lehetőségeik ellenére – az intézmények vezetői is igyekeznek segíteni, hogy egyetlen gyermek se szenvedhessen hátrányt.

Az alapítvány a rászoruló és jó tanulmányi eredményekkel rendelkező tanulók segítésére ösztöndíjrendszert is létre kíván hozni, amely különös hangsúlyt kaphat a szakiskolákban a szorgalmas és tehetséges tanulók körében.

Az alapítvány adószáma: 18047981-1-42 Számlaszám: 10702019-47661909-51100005

(További tudnivalók találhatók az interneten: www.katolikusneveles.hu

E-mail: kapcsolat@katolikusneveles.hu

Tel.: 479-3000)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .