A kárpátaljai rászorulókért

A Kárpátaljáról érkező riasztó hírek hatására a minisztérium és a karitatív szervezetek vezetőiben már augusztusban felvetődött a kérdés, hogy a felmerülő igények figyelembevételével miként lehetne segíteni az ott élő rászoruló embereket. A korábbiaknál kiszámíthatóbb és magasabb szintű támogatást tett lehetővé, hogy az egyeztetések után a segélyszervezetek rövid időn belül megkezdhették a gyűjtést. Az értesülések szerint Ukrajnában két hónapos szénszünetet terveznek, s ez a lelkészségeken, a plébániákon és a parókiákon szükségessé teszi olyan közösségi terek kialakítását és felszerelését, ahol nappal, de akár éjszaka is melegedni tudnak majd azok a gyerekek és felnőttek, akiknek otthon nem telik tüzelni valóra – említette Bölcskei Gusztáv.

A magyarok az évek során több alkalommal bizonyították segítőkészségüket, és a gyűjtés részben már meg is kezdődött – hangsúlyozta Spányi Antal. A Kárpátalján élő magyarok és nem magyarok gondjainak hatékonyabb enyhítését szolgálják az állandóan működő segélyvonalak, amelyek tárcsázásával hívásonként 250 forinttal támogathatják az adományozók azt a száz kárpátaljai lelkészséget, ötven plébániát és néhány tucat parókiát, ahol a helyismeret alapján döntenek majd a további segélyezés módjáról.

(Katolikus Karitász adományvonal: 1356; számlaszám: 12011148-00124534-00100008)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .