A jóság összeköt

Idén is lehetőség van arra, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) készítse el az adózók bevallását. A Magyar Katolikus Egyház szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy abban az esetben is külön rendelkezhet személyi jövedelemadója 1%-ának felajánlásáról, ha ezt a lehetőséget választja.
Idén kiemelten fontos, hogy rendelkezzen adója Egyháznak adható 1%-áról. 2018-tól a benyújtott nyilatkozata újabb nyilatkozat beadásáig vagy annak visszavonásáig érvényes marad.
A személyi jövedelemadó 1+1%-áról a 17EGYSZA elnevezésű nyomtatvány kitöltésével, illetve az eszja.nav.gov.hu oldalon rendelkezhet. Amennyiben az adó­hatóságtól levelet kapott, amelyben felajánlják az adóbevallása elkészítését, ennek mellékleteként megkapta az EGYSZA nyomtatványt is. Ezt kell kitöltenie és az adóhatósághoz eljuttatnia legkésőbb május 22-ig. Amennyiben Ön egyéni vállalkozó, február 26-ig kell ezt megtennie.
Ügyfélkapuval nem rendelkező személyeknek is lehetőségük van arra, hogy az online felületen rendelkezzenek adójuk 1+1%-áról. Ebben az esetben az eszja.nav. gov.hu oldalon válassza a regisztráció nélküli online felület lehetőséget.
A magánszemélyek részére a NAV az eszja.nav.gov.hu oldalon március 15-től teszi elérhetővé az előkészített adóbevallást, amelyet május 22-ig tud elfogadni, illetve módosítani vagy újat készíteni. Az adó­bevallás beadása mellett ne felejtsen el nyilatkozni adója 1%-áról!
Amennyiben módosítás nélkül elfogadja a NAV által online felajánlott adóbevallást, akkor se felejtsen el rendelkezni az online felületen adója 1%-áról!
Ha már beadta adóbevallását, de még nem rendelkezett az 1% felajánlásáról, ezt a bevallástól függetlenül is megteheti a
17 EGYSZA nyomtatvány kitöltésével, illetve az online felületen, legkésőbb május 22-ig.
A rendelkező nyilatkozat kitöltéséhez az alábbi információkra van szükség: 0011, Magyar Katolikus Egyház. Az ajosag­osszekot.hu honlapon keresztül is szeretnénk felhívni a figyelmét arra, hogy a legkisebb összegről szóló rendelkezés is értékes. Köszönjük a segítségét!

Forrás és fotó: MKPK Sajtószolgálat

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .