A jókedvű adakozás ünnepe

Pápai Lajos püspök tájékoztatása szerint a korábbi évek folyamán mintegy harmincmillió forint támogatás gyűlt össze, s a múlt szombat esti teltházas jótékonysági bál azt mutatja, tovább folytatódik a megkezdett hagyomány. A főpásztor hozzátette: a rendezvény nem csupán az adakozásról szól. Az erdélyi gyermekek műsora kapcsán több visszajelzést is kapott, amelyek arra utalnak, hogy bizony volna mit tanulniuk egyház- és hazaszeretet terén ezektől a fiataloktól az anyaországi magyaroknak.

Az eseményen jelen volt Böjte Csaba testvér, aki érdeklődésünkre elmondta, hogy nagyszalontai intézményük felújításához várnak most segítséget – a színpadon fellépő gyerekek is ebből a házból érkeztek. A román katonák korábbi kaszárnyája Nagyszalonta polgármestere és a helyi plébános aktív közreműködésével került a ferences alapítványhoz, s az épületeket – ahol annak idején a gyilkolás mesterségét gyakorolták – most gyermekek kacagása tölti be, akik élni, szeretni tanulnak.

Az „Adj örömmel!” mottójú találkozót kivételesen nem a megyeszékhely főterén rendezték, annak felújítása miatt a hangulatos program a Káptalandombra, a bazilika közvetlen szomszédságába költözött. Kirakodóvásár, süteménykóstoló, verses és zenés előadások, néptáncbemutatók váltották egymást, a közismert televíziós, Papp Endre pedig újra örömmel és néhány jó szóval fogadta a finom borok kedvelőit. Összességében nagyszerű családi program várta a Győrben és a környéken élőket – a sok száz felnőtt mellett igen sok babakocsit és vidáman szaladgáló gyermekeket is lehetett látni a téren. A napsütéses vasárnapi szabadtéri együttlét, amelyet egy rövid délutáni zápor is színesített, operettgálával zárult, neves művészek közreműködésével.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .