A jakartai nuncius köszönetet mondott a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia segítségéért

A segély összegét a katasztrófa által leginkább sújtott két egyházmegye, a makassari érsekség és a manadói püspökség rendelkezésére bocsátják. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Állandó Tanácsa október 6-án döntött arról, hogy tízmillió forintos gyorssegélyt folyósít az Indonéziát ért természeti katasztrófák által sújtott lakosság megsegítésére. A délkelet-ázsiai országhoz tartozó Celebesz szigetének északi részét szeptember 28-án nagy erejű földrengés rázta meg, amelyet szökőár követett, közel kétezer ember halálát okozva, és több ezer sebesültet hagyva maga után. A magyar katolikus püspökök testülete továbbra is kéri a hívőket, hogy imáikban emlékezzenek meg a katasztrófa áldozatairól.

*

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia üldözött keresztény testvéreink megsegítésére karácsonyig tartó gyűjtést hirdetett. Az MKPK korábban a magyar kormánnyal közösen részt vett egy iskola építésében Irakban, és a libanoni karitászt is támogatta. Most ismét Irak felé fordulnak, ahol a háború lassan lecseng, a szomszédos országokba menekült lakosok szeretnének hazatérni, otthonukat azonban megsemmisítették. Így most azok újjáépítését támogatják az adományokkal.
(Az üldözött keresztények megsegítésére szánt adományokat a 11100104-18181490-14000003 számú bankszámláján fogadja a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia.)

Forrás: MKPK Titkárság

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .