A hét szentjei

Tízéves volt, amikor édesapja meghalt, és ő nagy segítségére volt édesanyjának testvérei ellátásában. A háztartási munkák nagy részét is ő látta el, és főzött a családnak, Serenellinek és a fiának is. Alessandro többször próbálta bűnre csábítani Máriát, de ő mindig ellenállt. Boldogan készült elsőáldozása napjára, amikor először vehette magához az Urat az Oltáriszentségben. Alessandro a sok próbálkozás után erőszakkal akarta megtörni Mária ellenállását, és mivel nem engedett neki, számos késszúrással megsebesítette. Másnap, 1902. július 6-án, gyilkosának megbocsátva halt meg a lányka. Súlyos börtönbüntetése alatt Alessandro megtért, s ő is tanúsította Mária hősiességét. 1950-ben XII. Piusz pápa avatta szentté a kislányt. A szertartáson részt vett nyolcvannégy éves édesanyja, ott voltak testvérei és gyilkosa is.

Zhao Rong Szent Ágoston áldozópap és társai, vértanúk (Július 9. )

Kínában született, 1746-ban. A császári katonaságnál szolgált. Látva a szent vértanúk állhatatosságát keresztény hitre tért. Pap lett. Az evangélium megvallásáért és hirdetéséért 1815-ben vértanúságot szenvedett. Ugyancsak ma emlékezünk meg számos vértanútársáról, akik között püspökök, papok, szerzetesek, világi hívek és gyermekek is voltak. Mindannyian – különböző korokban – üldözések és kínzások között vallották meg Krisztust Kína vidékein.

Szent Benedek apát, Európa fővédőszentje (Július 11.)

Nursiában (Umbria) született, 480 körül, Rómában nevelkedett, majd Subiaco környékén remetéskedett. Tanítványait összegyűjtve Monte Cassinóra ment, ahol megalapította ma is híres kolostorát. Regulát állított össze, amely gyorsan elterjedt. Őt tartjuk a nyugati szerzetesség atyjának. 547. március 21-én halt meg, de már a VIII. századtól tartották ünnepét a mai napon. Alapelve: Ora et labora – Imádkozzál és dolgozzál. Az általa alapított bencés rendnek jelentős szerepe volt Európa megtérítésében és kultúrájának kialakításában. VI. Pál pápa 1964-ben Európa fővédőszentjének nyilvánította.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .