A háromkirályok kincsesládája

Az ötletgazda a békéscsaba-erzsébethelyi Jézus Szíve egyházközséghez tartozó Zenebarát Felebarátok Zenekar és annak vezetője, Földi László. A ládika advent első vasárnapján indult útjára, és egyházközségről egyházközségre járt. Minden állomásán, a templomokban közös – versekkel, énekekkel gazdagított – imaalkalomra gyűltek össze a hívek a karácsonyvárás jegyében (általában szentmise előtt vagy után). A ládikában minden plébániaközösség elhelyezte a többi közösségnek szóló üzenetét.

Advent negyedik vasárnapján, a lelki kincsekkel megrakott ládika visszaérkezett indulási helyére, a békéscsabai Jézus Szíve-templomba. Az esti szentmisét követően egy különleges betlehemes játék keretében felolvasták az összes üzenetet. Az idén először útjára indított, sajátságos karácsonyváró imalánchoz huszonhét plébánia csatlakozott az egyházmegyéből. Az adventi imádság révén az egyes közösségek – az ünnepi készület közepette is – kapcsolatba léptek egymással, és osztozhattak a Megváltó születésére való várakozás örömteli érzésében.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..