A gyermekek gyógyítását segítik

Az átadón Rosko Igor, a kórház főorvosa elmondta, hogy a korábbi lámpa használhatatlanná vált, javítani nem lehetett, így elengedhetetlen volt a pótlása. Úgy fogalmazott: nagyon hálásak a szervezetnek, hogy ismét a kórház és az ungvári gyerekek segítségére sietett. Az intézmény ugyanis a jelenlegi gazdasági helyzetben nem tudta volna megoldani a problémát.
Tavaly ősszel a fiziológiai osztály inhalációs és hőkezeléses terápiára használt szobáinak és a kórház étkezőjének felújítását támogatta a Magyar Katolikus Egyház hivatalos segélyszervezete. Akkor a rákoskeresztúri Szent kereszt felmagasztalása-plébánia, a Katolikus Karitász, valamint a kárpátaljai Kezünkben a Jövő Alapítvány összefogásával valósult meg a segítségnyújtás. A karitász az elmúlt hónapokban így már több mint félmillió forint értékű támogatást nyújtott a kórháznak, hogy a gyermekek ellátását az ukrajnai gazdasági helyzet okozta nehézségek ellenére is megszakítás nélkül tudják végezni. A segélyszervezet most több száz pelenkát is adományozott a legkisebb betegeknek.
A főorvos személyesen kalauzolta végig a kórházon a vendégeket, és az intézmény köszönetének kifejezéseként egy emléklapot nyújtott át Écsy Gábornak. A karitász igazgatója a látogatás végén elmondta: a jövőben is szeretnék támogatni a helyi gyermekek és felnőttek egészségügyi ellátását szolgáló fejlesztéseket, tekintettel arra, hogy az Ungvári Városi Gyermekkórház és a többi kárpátaljai kórház is súlyos anyagi gondokkal küzd, és az ott élő lakosság egészségügyi szempontból is nehéz helyzetben él.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .