A fiatalokat szólítják meg

Tóth József Miklós mogyoródi plébános örömét fejezte ki, hogy az emlékévet oly sok fiatal jelenlétében nyitják meg, hiszen Sándor István a mai ifjúság számára olyan példakép, aki bátran megvallotta hitét, vállalta a felelősséget cselekedeteiért, viselte a meghurcoltatás és a kínzás fizikai, lelki terheit.

 

A Boldog Sándor István-emlékév során elsősorban a fiatalokat kívánják megszólítani a szaléziak. Július 15–19. között a ministránsoknak szerveznek nyári tábort Péliföldszentkereszten. Augusztus 12–17. között idén is megrendezik a nagyszabású Szalézi Part Fesztivált Balatonkenesén.


Szolnokon szeptemberben szobrot avatnak a város szülöttének. A Sándor Istvánról szóló, tavaly bemutatott színdarabot a tervek szerint Óbudán és Szombathelyen is előadják. Októberben Szolnok ad helyet az animátorok őszi országos találkozójának is.

 

Az emlékév során teljesen megújul a péliföldszentkereszti kegytemplom. Itt mutatják be először április 18-án, nagypénteken a Boldog Sándor Istvánról elnevezett bőröndkiállítást, amely kis mérete és praktikus megoldása miatt akár egy osztályteremben vagy kisebb helyiségben is könnyedén felállítható. A kiállítás célja, hogy minél több helyen felidézzék a szalézi vértanú életét, ezért a tárlat látható lesz majd a szalézi intézményekben, és örömmel elviszik bárhová, ahol érdeklődnek iránta.

 

Szaléziak.hu

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .