A fatimai kegyszobor jelen lesz a panamai ifjúsági világtalálkozón

Fotó: Vatican News

 

A hírt augusztus 27-én sajtótájékoztatón tette közzé José Domingo Ulloa Mendieta panamai érsek. A Szűzanya szobra korábban a világ hatvannégy országába elzarándokolt már, ezért a kegyhely igazgatósága úgy döntött, a továbbiakban maradjon a fatimai kegyhelyen. Kivételt képez ez alól a jövő évi panamai ifjúsági világtalálkozó, amikor – 2000 óta először – ismét útnak indul a fatimai kegyszobor.
A panamai sajtótájékoztatón bemutattak egy videót, amelyen a fatimai kegyhely igazgatója, Carlos Cabecinhas elmondja, a panamai találkozó világméretű jellege miatt, és főként Szent II. János Pál pápa emlékére hozták meg ezt a döntést. A szent pápa volt ugyanis az ifjúsági világtalálkozók megálmodója, s ő mindig különleges tiszteletet tanúsított a Fatimai Szűzanya iránt. Az 1981. május 13-án, a Fatimai Szűzanya napján ellene elkövetett merénylet is összekapcsolta őt Fatimával. Mendieta érsek hangsúlyozta, a panamai hívek is rendkívül nagy tisztelettel övezik a Fatimai Boldogasszonyt.
A panamai sajtótájékoztatón a fatimai kegyhely küldöttsége is részt vett, élén Marco Daniel Duarte atyával, a kegyhely múzeumának igazgatójával. A Fatimai Szűzanya szobra 2019. január 21-én érkezik Panamába, és január 29-ig marad ott. Ez idő alatt elsőként a Lourdes-i Boldogasszony-plébánián őrzik, majd átviszik a Megbocsátás parkjában lévő szentségi kápolnába, ahol Teréz anya nővéreinek gondjaira bízzák. A parkban zajlik majd a világtalálkozó több eseménye, így a január 23-i, szerdai nyitó szentmise is. Aznap és másnap a kegyszobor jelen lesz a rózsafüzér imádsággal kísért virrasztáson, valamint a január 27-i záró szentmisén is – közölte a SIR olasz katolikus hírügynökség augusztus 28-án.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .