A Facebookon az Új Emberrel

1 Beer Miklós váci püspök a Mikulás-futáson. Ez volt a legsikeresebb képünk, 199 lájkot és lelkes kommenteket kapott. Kettő közülük: „Hű… de ismerős ez a Mikulás! Like 1000-szer!”; „Még futott is, ez igen! Milyen sportos püspökeink vannak!! Éljen, éljen!!”

 

2 A második helyen ez a Gyerekszáj rovatunkból vett történet és kép végzett 86 lájkkal: Az unokám két és fél éves volt. Elvittem szentmisére, és az áldozáshoz is jött velem. Otthon így mesélte el az anyukájának, mi történt: „A pap bácsi rajzolt a homlokomra, aztán beadta a nagyinak az orvosságot.” (Teréz néni)

3 A harmadik helyezett Oriah Invitáció című verse és a mellette közölt kép lett, 75 lájkot kapott.

Nem érdekel, hogy miből élsz. Azt akarom tudni, hogy mire vágysz, és hogy mersz-e találkozni szíved vágyakozásával.

Nem érdekel, hogy hány éves vagy. Azt akarom tudni, megkockáztatod-e, hogy hülyének néznek a szerelmed miatt, az álmaidért vagy azért a kalandért, hogy igazán élj.

Nem érdekel, hogy milyen bolygóid állnak együtt a holddal.


 

Azt akarom tudni, hogy megérintetted-e szomorúságod középpontját, hogy sebet ejtett-e már valaha rajtad árulás az életben, és hogy további fájdalmaktól való félelmedben visszahúzódtál-e már.

Azt akarom tudni, hogy együtt tudsz-e lenni fájdalommal, az enyémmel vagy a tiéddel, hogy tudsz-e vadul táncolni, és hagyni, hogy az eksztázis megtöltsön az ujjad hegyéig, anélkül, hogy óvatosságra intenél, vagy arra, hogy legyünk realisták, vagy hogy emlékezzünk az emberi lét korlátaira.

Nem érdekel, hogy a történet, amit mesélsz, igaz-e.

Azt akarom tudni, hogy tudsz-e csalódást okozni valakinek, hogy igaz legyél önmagadhoz, hogy el tudod-e viselni az árulás vádját azért, hogy ne áruld el a saját lelkedet.

Azt akarom tudni, hogy látod-e a szépet, még akkor is, ha az nem mindennap szép, és hogy Isten jelenlétéből ered-e az életed.

Azt akarom tudni, hogy együtt tudsz-e élni a kudarccal, az enyémmel vagy a tiéddel, és mégis megállni a tó partján, és azt kiáltani az ezüst holdnak, hogy igen.

Nem érdekel, hogy hol élsz, vagy hogy mennyit keresel.

Azt akarom tudni, hogy fel tudsz-e kelni egy szomorúsággal és kétségbeeséssel teli éjszaka után, fáradtan és csontjaidig összetörten, és ellátni a gyerekeket.

Nem érdekel, hogy ki vagy, és hogyan jutottál ide.

Azt akarom tudni, hogy állsz-e velem a tűz középpontjában anélkül, hogy visszariadnál.

Nem érdekel, hogy hol, mit és kivel tanultál.

Azt akarom tudni, hogy mi tart meg belülről, amikor minden egyéb már összeomlott.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .