A Facebookon az Új Emberrel

1 Beer Miklós váci püspök a Mikulás-futáson. Ez volt a legsikeresebb képünk, 199 lájkot és lelkes kommenteket kapott. Kettő közülük: „Hű… de ismerős ez a Mikulás! Like 1000-szer!”; „Még futott is, ez igen! Milyen sportos püspökeink vannak!! Éljen, éljen!!”

 

2 A második helyen ez a Gyerekszáj rovatunkból vett történet és kép végzett 86 lájkkal: Az unokám két és fél éves volt. Elvittem szentmisére, és az áldozáshoz is jött velem. Otthon így mesélte el az anyukájának, mi történt: „A pap bácsi rajzolt a homlokomra, aztán beadta a nagyinak az orvosságot.” (Teréz néni)

3 A harmadik helyezett Oriah Invitáció című verse és a mellette közölt kép lett, 75 lájkot kapott.

Nem érdekel, hogy miből élsz. Azt akarom tudni, hogy mire vágysz, és hogy mersz-e találkozni szíved vágyakozásával.

Nem érdekel, hogy hány éves vagy. Azt akarom tudni, megkockáztatod-e, hogy hülyének néznek a szerelmed miatt, az álmaidért vagy azért a kalandért, hogy igazán élj.

Nem érdekel, hogy milyen bolygóid állnak együtt a holddal.


 

Azt akarom tudni, hogy megérintetted-e szomorúságod középpontját, hogy sebet ejtett-e már valaha rajtad árulás az életben, és hogy további fájdalmaktól való félelmedben visszahúzódtál-e már.

Azt akarom tudni, hogy együtt tudsz-e lenni fájdalommal, az enyémmel vagy a tiéddel, hogy tudsz-e vadul táncolni, és hagyni, hogy az eksztázis megtöltsön az ujjad hegyéig, anélkül, hogy óvatosságra intenél, vagy arra, hogy legyünk realisták, vagy hogy emlékezzünk az emberi lét korlátaira.

Nem érdekel, hogy a történet, amit mesélsz, igaz-e.

Azt akarom tudni, hogy tudsz-e csalódást okozni valakinek, hogy igaz legyél önmagadhoz, hogy el tudod-e viselni az árulás vádját azért, hogy ne áruld el a saját lelkedet.

Azt akarom tudni, hogy látod-e a szépet, még akkor is, ha az nem mindennap szép, és hogy Isten jelenlétéből ered-e az életed.

Azt akarom tudni, hogy együtt tudsz-e élni a kudarccal, az enyémmel vagy a tiéddel, és mégis megállni a tó partján, és azt kiáltani az ezüst holdnak, hogy igen.

Nem érdekel, hogy hol élsz, vagy hogy mennyit keresel.

Azt akarom tudni, hogy fel tudsz-e kelni egy szomorúsággal és kétségbeeséssel teli éjszaka után, fáradtan és csontjaidig összetörten, és ellátni a gyerekeket.

Nem érdekel, hogy ki vagy, és hogyan jutottál ide.

Azt akarom tudni, hogy állsz-e velem a tűz középpontjában anélkül, hogy visszariadnál.

Nem érdekel, hogy hol, mit és kivel tanultál.

Azt akarom tudni, hogy mi tart meg belülről, amikor minden egyéb már összeomlott.