A családok között barátságok alakultak ki

Az óvodát 1936-ban építették. Az épületet még a végnapjait élő városi tanácstól vette át a püspökség. A hitüket a kommunista diktatúra idején is gyakorló óvónők rövid idő alatt igazi katolikus intézményt formáltak az oviból.

„A családok között barátságok alakultak ki. Vigyáztak egymás gyerekeire, a kinőtt ruhákat cserélték, gyűjtést szerveztek a szeretetszolgálatnak” – idézi fel a kezdeteket Szilva Lászlóné, az akkori vezető.

Napjainkban a Szeged–csanádi egyházmegye megbízásából a Szent Gellért Katolikus Iskolai Főhatóság gyakorolja a fenntartói jogokat a Katona Zsoltné által irányított gyermekkert felett.

Az óvoda húsz éve folyamatosan százszázalékos kihasználtságú. Előfordult olyan eset, hogy az édesanya még a pocakjában hordta gyermekét, de már szólt: szeretné, ha három év múlva felvennék a kicsit az intézménybe. Egy ismert katolikus nagycsaládnak eddig öt gyermeke járt az intézménybe. „Ha évek múlva a legkisebb is elkezdi majd az iskolát, elmondhatjuk, hogy huszonegy évig jártunk ebbe az óvodába. Már előre sajnáljuk, hogy ilyen gyorsan véget ért” – mondja a hatgyermekes édesapa.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..