A családbarát közgondolkodásért

 

Az Európai Parlament női jogi és esélyegyenlőségi bizottsága ki akarja tiltani a tagállamok iskoláiból azokat a tankönyveket, amelyek a hagyományos női és férfiszerepeket erősítik, mondván, a nők jövőbeli karrierlehetőségei sérülnek ezzel. De szerencsére kedvező hírek is akadnak: Németországban hamarosan a nagyszülők is gyesre mehetnek unokáikkal.


 

Gerber Zsuzsanna, a Magyar Asszonyok Érdekszövetségének képviseletében beszámolt Az élet: ajándék című konferenciáról, amelyet a parlamentben tartottak a krízishelyzetben lévő családok lehetőségeiről, a lelki segítségnyújtásról és tanácsadásról. A konferencia több javaslatot is a minisztérium elé tárt, többek közt arról, hogy az abortuszra indulóknak személyre szabott támogatást kell biztosítani, és elengedhetetlen a társadalom széles körű tájékoztatása e témakörben. Rendkívül fontos az úgynevezett posztabortusz szindrómások szervezett támogatása is, valamint a beteg gyermeket vállalók segítése.

Rojkovich Bernadette és Leszkovszky Gy. Pál OP az abortált emberi magzatokból származó sejtek felhasználásával készült védőoltások megítéléséről tartottak előadást. Eőry Ajándok ismertette a résztvevőkkel, hogy beindul a Szent Péter esernyője-program. Ennek keretében decemberben a kistarcsai plébánia bejáratánál egy jászolra emlékeztető, kisebb faépítményt helyeznek el, azzal a céllal, hogy nem kívánt újszülöttjüket ebben helyezhessék el azok, akik nem vállalják gyermekük felnevelését. A plébániáról az elhelyezéstől számított négy percen belül garantáltan a kistarcsai kórház megfelelő osztályára kerül az újszülött.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .