A brit püspökök buzdítása a népszavazás után

Az angol és a walesi katolikus püspöki konferencia közleménye szerint tiszteletben kell tartani a népszavazás eredményét, és a nem­egyszer gyűlölködő hangvételű kampány után mindenkinek arra kell törekednie, hogy visszatérjen „a kölcsönös tisztelet és az udvariasság, amely olyannyira fontos a nemzeti párbeszédben”.
Vincent Nichols bíboros, a püspöki konferencia elnöke úgy nyilatkozott, a Brexit, vagyis Nagy-Britannia Európai Unióból való kilépése súlyos következményekkel jár majd mindenki számára, és a briteknek most „keményen kell dolgozniuk azért, hogy jó szomszédnak tekintsék őket”. A bíboros közleményében megjegyezte: több mint harminchárommillióan szavaztak, és „a többség úgy határozott, hogy az Egyesült Királyság jövőjét jobban szolgálja, ha az Európai Unión kívül áll. (…) Ezt a döntést tiszteletben kell tartani, bármi is a személyes véleményünk.”
Vincent Nichols felhívta a figyelmet arra, hogy a jövőben is védelmezni kell a leginkább rászorulókat, különösen azokat, akiket veszélyeztetnek a gátlástalan munkáltatók és az emberkereskedők, és tovább kell vinni „a nagylelkűség szép tradícióját”: befogadni az idegeneket, és menedéket nyújtani a rászorulóknak.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .