A boldoggá avatás reményével

A Somogy megyei Mesztegnyőn június 15-én Mindszenty teret és szobrot avattak a harmincnyolc éve elhunyt utolsó magyar hercegprímás emléke előtt tisztelegve.

Európai uniós támogatással felújították a barokk műemlék templom tornyát is. A Mindszenty-szobrot Kiss János fafaragó művész készítette, a szobrot és a teret Balás Béla kaposvári püspök áldotta meg.


Csehimindszenten a bíboros szülői háza és keresztelési temploma nagyon rossz állapotban volt és van jelenleg is.

Most azonban az Emberi Erőforrások Minisztériuma Balog Zoltán miniszter egyedi döntésének köszönhetően húszmillió forint összegű támogatást nyújt a ház felújítására. A munkálatok elkezdődhettek, és az első fázis ebből a keretből meg is valósulhat. További támogatók is segítették a munkát, de Déri Péter plébános szerint legalább még egyszer ennyi pénz szükséges a tervek megvalósításához.

(Aki támogatni szeretné a munkát, az A Bíboros Szülőfalujának Templomáért Alapítvány számlaszámára küldheti felajánlását. Adószám: 18892372-1-18; számlaszám: 11747075-20009018)

Szombathelyi egyházmegye

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .