A bizalom zarándokútja itthon is folytatódik

A brüsszeli magyar találkozót Francesco testvér gondolatai vezették be, majd Papp Zoltán, az esztergom-budapesti főegyházmegye ifjúsági referense arra biztatta a fiatalokat, hogy a találkozóról hazatérve bátran keressék fel a helyi plébánosokat, és kezdeményezzék taizéi imacsoportok alakítását. Nobilis Márió, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Ifjúsági Bizottsága Tanácsadó Testületének titkára azokhoz szólt, akik még nem tartoznak plébániai közösséghez. Bátorította őket, hogy csatlakozzanak helyi egyházközségi csoportokhoz, illetve lelkiségi közösségekhez.

Budapesten már több évtizede vannak rendszeres taizéi imaórák, hétköznaponként 13 órakor a Ferenciek terén található katakombában (Kárpátia-udvar, IV. lépcsőház), és péntek esténként 19.30 órakor változó helyszíneken. A találkozókról hazatérve mindig többen kapnak bátorságot ahhoz, hogy saját egyházközségeikben kezdjenek rendszeres imádságos alkalmak szervezéséhez. Mindezek időpontjait és helyszíneit megtalálhatjuk a honlapon. Január második felében utótalálkozót szervezünk a Brüsszelben járt zarándokok számára, bővebben erről is a honlapon tájékozódhatunk.

Nagy örömünkre idén ősszel a taizéi testvérek a pécsi egyházközségek fiataljaival közösen Pécsett fognak előkészíteni egy háromnapos találkozót október 23. és 25. között. A pécsi egyházmegye alapításának ezeréves jubileumát méltó módon fogjuk ünnepelni ezzel a találkozóval, melyre nemcsak magyarországi fiatalokat, hanem a környező országok zarándokait is várják. Pécsett húsz évvel ezelőtt, 1989 májusában volt az a találkozó, amelyen első alkalommal vett részt nagyszámú fiatal Európa keleti és nyugati részéről egyaránt.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .