A 72 óra kompromisszum nélkül szociális önkéntes akció a három történelmi keresztény egyház szervezésében. Magyarország fiatalságát hívja összefogásra, hogy együtt tegyünk másokért, a környezetünkért.
A kezdeményezés Németországból indult, és 2002 óta számos sikeres projekt valósult meg a környező országokban is. 2010 óta Ausztria, Svájc, Szlovákia, Bosznia-Hercegovina, Szlovénia és Magyarország rendszeresen együttműködik az akcióban, amelybe 2012 óta Csehország is bekapcsolódik. Tanulmányutak és önkéntes cserecsapatok küldése és fogadása által az országok részt vesznek egymás projektjeiben.
A programra a 72 óra honlapjának megújult regisztrációs felületén keresztül lehet jelentkezni. A szervezők a jelentkezéseket szeptember végéig várják!
Idén nyolcadik alkalommal fiatalok kisebb-nagyobb csoportjai országszerte három napon, azaz 72 órán keresztül teljesítenek közhasznú feladatokat, melyek között szerepel intézmények, játszóterek felújítása, erdőtakarítás, szociális segítségnyújtás, kulturális műsorok szervezése különböző közösségeknek (fogyatékkal élők, idősek stb.). A 72 óra olyan tevékenységeket ajánl a fiataloknak, amelyek iskolai közösségi szolgálatként is végezhetőek.
A 72 óra elsősorban a középiskolás és az egyetemista korosztály tagjait arra hívja, hogy az október 8. és 11. közé eső hétvégén tegyék szabaddá magukat, és segítsenek ott, ahol szükség van erre. A szervezők szeretnék felhívni a társadalom figyelmét a fiatalok erejére, elkötelezettségére, lelkesedésére és segítőkészségére, a résztvevők pedig megtapasztalhatják, hogy együtt nagy dolgokra képesek, és hogy másoknak segíteni szabadon nagyszerű érzés, nagy ajándék.
Bővebb tájékoztatás az esemény honlapján található.

További érdekes olvasnivalók

# Egyházunk - Egyházmegyei családi lelki­na­pot rendeztek Len­tiben, az Arany János Általános Iskolában, november 23-án. Az ...

# Egymásért - Először tüntettek ki külföldieket is a Szent Erzsébet Rózsája díjjal