72 óra kompromisszum nélkül: szeptember végéig lehet jelentkezni

A 72 óra kompromisszum nélkül szociális önkéntes akció a három történelmi keresztény egyház szervezésében. Magyarország fiatalságát hívja összefogásra, hogy együtt tegyünk másokért, a környezetünkért.
A kezdeményezés Németországból indult, és 2002 óta számos sikeres projekt valósult meg a környező országokban is. 2010 óta Ausztria, Svájc, Szlovákia, Bosznia-Hercegovina, Szlovénia és Magyarország rendszeresen együttműködik az akcióban, amelybe 2012 óta Csehország is bekapcsolódik. Tanulmányutak és önkéntes cserecsapatok küldése és fogadása által az országok részt vesznek egymás projektjeiben.
A programra a 72 óra honlapjának megújult regisztrációs felületén keresztül lehet jelentkezni. A szervezők a jelentkezéseket szeptember végéig várják!
Idén nyolcadik alkalommal fiatalok kisebb-nagyobb csoportjai országszerte három napon, azaz 72 órán keresztül teljesítenek közhasznú feladatokat, melyek között szerepel intézmények, játszóterek felújítása, erdőtakarítás, szociális segítségnyújtás, kulturális műsorok szervezése különböző közösségeknek (fogyatékkal élők, idősek stb.). A 72 óra olyan tevékenységeket ajánl a fiataloknak, amelyek iskolai közösségi szolgálatként is végezhetőek.
A 72 óra elsősorban a középiskolás és az egyetemista korosztály tagjait arra hívja, hogy az október 8. és 11. közé eső hétvégén tegyék szabaddá magukat, és segítsenek ott, ahol szükség van erre. A szervezők szeretnék felhívni a társadalom figyelmét a fiatalok erejére, elkötelezettségére, lelkesedésére és segítőkészségére, a résztvevők pedig megtapasztalhatják, hogy együtt nagy dolgokra képesek, és hogy másoknak segíteni szabadon nagyszerű érzés, nagy ajándék.
Bővebb tájékoztatás az esemény honlapján található.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .