Zsuzsanna Marcaliból

– Váratlanul érte a kitüntetés? 

Nem számítottam rá, mint ahogy a korábbi városi és megyei kitüntetéseimre sem. Ez az elismerés különösen meglepett, hiszen nagyon sokan dolgoznak a szeretetszolgálatban, akik méltók lettek volna rá.


Hogyan érintette meg Szent Erzsébet lelkisége?

Tizenöt évvel ezelőtt Kiss Iván plébános felkérésére kezdtük el Marcaliban az elesettek felkarolását. Szent Erzsébet élete, legendája már akkor példaértékű volt számunkra. Imakörünk is Szent Erzsébet nevét vette fel, mivel tagjaink nagy része a karitászmunkában dolgozott.

Mi volt az a néven nevezhető tény, ami erre az útra irányította?

Kiss Iván atya biztatása volt a kezdet, ami elindított a karitász felé. Isten adott erőt, időt és szeretetet a szívembe. Az idő múlásával egy-egy hálás tekintet időről időre mindig megerősített a tudatban, hogy helyes úton járok.

Miért fontos az életében a karitász?

Azáltal, hogy segítek, én is nemesebbé válok. Ha mindenki egy kicsivel szebbé, jobbá teszi a környezetét, boldogabb lesz a világunk. Isten ide helyezett engem: nekem itt kell jobbá tennem a világot. Napjainkban nagyon sok az elesett ember, a krízishelyzetbe került család, az idős, magányos, beteg ember. Mindenkinek szüksége van időnként egy-egy vigasztaló szóra, együtt érző mosolyra vagy szelet kenyérre.

Hogyan fogadja családja ezt a sok idővel járó munkát?

Férjem tizenöt éve a marcali plébániai karitászcsoport vezetője. Az ő élete is teljesen egybeforrt a szeretetszolgálattal. Így, együtt könnyű az áldozatokat meghoznunk. A családban támogatást és segítséget kapok, így minden munkám szeretettel eltelve és megerősítve tudom elvégezni. Erre az erőre nagy szükségem is van, hiszen egyházmegyei munkámat egyedül végzem. A Szent Erzsébet rózsája-díjnak a családom velem együtt örül. Szeretnénk a jövőben is méltók lenni erre a csodálatos elismerésre.

Milyen tervei vannak?

Szeretném folytatni a szolgáló utat, melyet Isten számomra kijelölt. Terveim megvalósításához továbbra is türelmes szeretetet kérek a Mindenhatótól. Egyedül nehéz a sokféle karitászfeladat teljesítése, ezért jó lenne, ha segítő munkatársakra találnék.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .