Vatikán

Ferenc pápa talán Obamához is ellátogat

Szeptemberben Ferenc pápa apostoli útja az Amerikai Egyesült Államokba vezet. A szentatya valószínűleg a Fehér Házba is ellátogat, bár a meghívásáról szóló hírt egyelőre nem erősítették meg. A pápa várhatóan az ENSZ közgyűlésén is beszédet mond majd. (KAP)

Találkozás az iraki jezidek világi vezetőjével

Mir Tahsin Beg, az Iszlám Állam terrorcsoport által üldözött iraki jezidek világi feje január 8-án Ferenc pápánál járt, és tájékoztatta a szentatyát a kurd területre menekült jezidek helyzetéről. A népcsoport tagjai az iraki keresztényekhez hasonló üldözést szenvednek el, és otthonaik elhagyására kényszerülnek. (KAP)


Tavaszra várató a környezetvédelmi témájú enciklika

A Ferenc pápa környezetvédelmi kérdésekkel foglalkozó körlevelének megjelenése tavaszra várható – jelentette be Federico Lombardi vatikáni szóvivő. Januárban és februárban még semmiképpen sem jut el a dokumentum az olvasókhoz. A madridi El País a közelmúltban azt írta, hogy az enciklika „gyakorlatilag készen van”. (KNA)

Ferenc pápa harminchárom gyermeket keresztelt

Jézus Jordánban történt megkeresztelésének ünnepén, január 11-én Ferenc pápa harminchárom gyermeket keresztelt meg a Sixtus-kápolnában. „Tanítsátok meg gyermekeiteknek, hogy nem lehetünk keresztények az egyházon kívül. Az nem lehetséges” – mondta beszédében a szentatya. A harminchárom újszülött közül húsz kislány, tizenhárom pedig kisfiú volt. (KAP)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .