Város és hit

Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom–budapesti érsek a főváros új lelkipásztori szerkezetéről beszélt. Mint elmondta, a magyar egyházmegyék átalakítása – amely megfelelt a II. vatikáni zsinat Christus Dominus kezdetű, a püspököknek az egyházban végzett pásztori szolgálatáról szóló dekrétumában foglaltaknak – a lelkipásztori élet számára is gyümölcsöt hozott. A változtatás kimondott és hangsúlyos célja Budapest lelkipásztori egységének megteremtése volt – tette hozzá a bíboros.


Tarlós István főpolgármester beszédében a keresztény hit közösségteremtő erejét helyezte előtérbe. Szerinte csak azok a közösségek erősek és életképesek, amelyeket a hit tart össze. A városi közösségek lazulnak, sokan válnak magányossá napjainkban – fejtette ki –, ahol azonban ott a hit, mindez nem történhet meg. A kötetet Szuromi Szabolcs Anzelm, az egyetem rektora ismertette, aki kiemelte: olyan munka született, amely megmutatja a katolikus egyház jelenlétét Budapesten. A kötet lapjain megkereshetjük a hozzánk kötődő plébániákat, és áttekinthetjük, mi mindent adott a katolicizmus a magyar fővárosnak.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .